Laatste informatie rondom het Coronavirus

31.07.2021 (11:30 uur)

 

Feriendorf Felsenhof houdt de laatste ontwikkelingen omtrent het Coronavirus en de richtlijnen van de Duitse en Nederlandse overheid nauwlettend in de gaten. De veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers staan voor Feriendorf Felsenhof voorop. Op ons park besteden we dan ook extra aandacht aan de algehele hygiëne. Op deze pagina houden we u zo goed mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

We mogen onze bungalows en kampeerplaatsen weer verhuren!!

 

Geactualiseerd 31.07.2021 (11:30 uur). Voor de laatste informatie raden wij u aan even uw browser te actualiseren (naast de adresbalk op de halfronde circel met pijltje klikken).

 

Beste mensen,

 

Wij mogen weer verhuren aan personen uit Nederland en België.

 

Wij houden u via deze site dagelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Vanaf 27 juli 2021 geldt Nederland voor Duitsland als een Corona-hoogrisicogebied. Dat betekent een incident waarde van meer dan 200 (aantal Covid-19 besmettingen per 100.000 inwoners). Vanaf morgen 1 augustus gelden alle landen met een incidentwaarde van boven de 100 als hoogrisicogebied. Hierdoor gelden er strengere inreisregels. Duitsland past de reisregels aan om te voorkomen dat terugkerende vakantiegangers het virus meenemen.Gasten uit België (geen risicogebied) kunnen zonder beperkingen naar Duitsland reisen. Voor gasten uit België gelden de onderstaande quarantaine regels niet.

 

Hierbij verwijzen wij ook naar de site van het Duitslandinstituut.nl. waar het één en ander duidelijk wordt omgeschreven.

 

Vanaf 1 augustus geldt:

 

Voor volledig gevaccineerde of genezenen personen is alleen het aanmelden via het digitale inreisformulier nodig.

 

- Testplicht:

Alle reizigers ouder dan 12 die Duitsland in willen, moeten zijn gevaccineerd of getest of moeten kunnen aantonen dat ze al corona hebben gehad. Het mag een PCR-test van maximaal 72 uur oud zijn, of een antigeentest van maximaal 48 uur oud. Nieuw is dat de testplicht vanaf 12 jaar in plaats van 6 jaar geldt. De quarantaineplicht van tien dagen geldt voor niet-gevaccineerden van alle leeftijden. Na vijf dagen kan de quarantaine worden beëindigd met een negatieve test (De test hoeft dan alleen gedaan worden voor personen vanaf 12 jaar en ouder).

 

- Inreisformulier:

U dient voordat u naar Duitsland reist digitaal het inreisformulier in te vullen. Als u voor aankomst voor iedereen in uw reisgezelschap een bewijs van een volledige vaccinatie (2 weken na de laatste vaccinatie) of een bewijs dat u binnen 6 maanden al besmet bent geweest met het virus upload bij uw toegangsregistratie, hoeft u niet in quarantaine na aankomst.

 

Wanneer u hier geen bewijs van hebt, geldt er een quarantaineverplichting. U kunt na 5 dagen in Gerolstein eenvoudig en gratis een antigeentest doen en is de quarantaineverplichting voorbij bij een negatieve testuitslag. Zonder test geldt een quarantaineplicht van 10 dagen. Ook kinderen t/m 6 hebben een quarantaineverplichting. Maar zij hoeven zich niet te laten testen na 5 dagen.

 

Voor gasten die t/m 12 augustus niet naar ons park op vakantie kunnen komen in verband met deze coronamaatregelen bieden wij, zoals in de reserveringsbevestiging beschreven aan, de reservering flexibel om te boeken. Hiervoor bieden wij u een voucher aan. De recreatie-voucher is 1 jaar geldig na het moment van uitgifte.

 

Gelukkig gaat de incident waarde in Nederland snel naar beneden en ligt nu onder de 200 (was boven de 400). Zodra de Duitse Overheid Nederland weer als niet risicogebied verklaart (incidentwaarde rond de 100 of daarbeneden) vervallen de Quarantaine regels.

 

U kunt ons ook altijd even bellen onder +49(0)6591 3129.

 

 

Overige informatie:

 

In Rheinland-Pfalz zijn de terrassen van de restaurants geopend zonder test. Ook de restaurants binnen zijn weer geopend. Geen testplicht. U kunt geheel ontspannen weer genieten van een restaurantbezoek.

 

Het buitenzwembad in Gerolstein is geopend. Een test is niet nodig. Voor de overige Coronaregels van het zwembad verwijzen wij u naar https://www.gerolstein.de/leben-in-der-region/schwimmbaeder/hallen-und-freibad-gerolstein/.

 

In verband met de corona-maatregelen kunnen wij helaas ons zwembadje niet openen. Met de GeroGastCard kunt u gratis gebruik maken van het zwembad in Gerolstein.

 

Denk aan de medische mondkapjes (voor personen van 6 jaar en ouder). Deze zijn bijvoorbeeld in de winkels en bij ons aan de receptie verplicht.

 

De incidentwaarde (Dat is het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in de Vulkaneifel) ligt bij 13,2.

 

 

Familie K. van Rooijen en medewerkers.